Оправдаха научно мъжете за това, че забравят годишнини

PRINT

Всички жени, които някога са се обиждали, че мъжът или приятелят им е забравял важна дата, може да си отдъхнат! Учени изясниха, че силният пол просто забравя такива неща и тази особеност не е свързана с възрастта.

Изследването на експерти от Норвежкия университет за наука и технологии е цитирано в изданието „Дейли мейл“. В анализа са събрани данни на над 48 000 души. Учените питали доброволците колко често са имали проблеми с паметта, дали са запомняли успешно имена и дати, могат ли да си спомнят какво са правили преди една година, както и подробностите от разговора. Осем от деветте въпроса създали на мъжете сериозни проблеми.

Жените са по-добри в запомнянето, но засега учените не могат да обяснят защо това е така. Има и още един любопитен факт – колкото по-високо е образованието, толкова по-малко забравяли хората. То се откроява най-вече при хора, които страдат от депресия и тревожност. Обикновено проблемите с паметта и при двата пола започват след 60 години. Сега учените се опитват да разберат дали има връзка между лошата памет в младежките години и деменцията в напреднала възраст.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Оправдаха научно мъжете за това, че забравят годишнини беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *