сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСтрес и пушене през бременността може да направят бебето хомосексуалист

Стрес и пушене през бременността може да направят бебето хомосексуалист

Пушенето и употребата на наркотици по време на бременността може да станат причина да се роди дете с нестандартна сексуална ориентация. Този извод бе споделен от д-р Дик Сваб, професор по невробиология в Университета на Амстердам, цитиран от DNA India.

Развитието на мозъка на плода в ранните месеци на бременността е пряко свързано с това, как ще се развива по-късно детето. Докторът анализира редица научни изследвания, които показват, че начинът на живот се отразява върху плода на бременната. Едно от изследванията е посветено на жените, чиито майки са вземали синтетичен естроген по време на бременността , за да намалят риска от спонтанен аборт.

Така д-р Сваб установил, че приемането на никотин и амфетамин увеличава вероятността от раждането на момичета с обратна ориентация. Вероятност за раждане на деца, бъдещи хомосексуалисти и от двата пола скача при високи нива на стрес за майката. Обяснението е просто : хормонът на стреса кортизол влияе върху отделянето на хормони в плода. Те от своя страна се отразяват на физиологичните и психологическите характеристики на детето.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -