Качваме килограми, защото костите растат на ширина

PRINT
обиколка на талията

С напредването на годините става все по-трудно да се поддържа слабата фигура, която на младини приемахме за даденост. „Защо не мога да отслабна?“, се питат мнозина. Много хора поддържат здравословен живот, спортуват и се хранят правилно, но въпреки това килограмите растат. За това си има причина – костите продължават да растат, но не на дължина, а на ширина.

Проучванията показват, че растежът на човешките кости не се забавя дори и след достигане на зрелостта, както се мислеше досега. След достигане на пределната височина на около 20-годишна възраст обаче те растат по специален начин, пише RuNews24. Именно този фактор може да обясни промяната на фигурата към по-масивни форми, въпреки балансираното хранене и упражненията. Разбира се, хормоналните промени и менопаузата при жените също допринасят за нежеланото напълняване.

Изводите за особения растеж на костите и влиянието им върху теглото на средна възраст са въз основа на наблюденията на 246 души. Заради растежа на костите човек може да качва по 500 г на година само поради тази причина независимо от начина на живот, допълват учените.

[Общо: 7    Средно: 4.4/5]
Качваме килограми, защото костите растат на ширина беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *