Грубият шеф насажда враждебност в екипа

PRINT

Началник, който се държи грубо с подчинените си и не забелязва техните успехи, може значително да влоши ефективността на екипа. С поведението си той насажда враждебност в отношенията на служителите един към друг, съобщава Prothom Alo.

В Университета на Западна Австралия изследвали 51 различни екипа служители на 10 фирми в Китай. В един екип работели заедно шест служители. Те били ангажирани в различни дейности като обслужване на клиенти, техническа поддръжка, научноизследователска и развойна дейност. Учените оценявали не физическото насилие, а обидите или унизителните писма. Служителите, към които те били насочени, се чувствали безполезни и по-малко се ангажирали в работата на екипа. Това от своя страна водело до конфликти на работното място.

Подобно изследване било проведено и в САЩ. В него участвали почти 300 души. Крайният извод бил, че отрицателното въздействие на насилието и унижението на персонала е много по-силно, отколкото се е смятало досега. В случай на конфликт на работата шефът трябва да положи всички възможни усилия, за да се възстанови доверието и хармонията в екипа, обобщават учените.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Несправедливо ниската заплата може да разболее
Жените под стрес раждат повече момичета
Хомеопатията чисти емоционални травми
Песен се е забила в съзнанието ви? Виновен е стресът

Източник: Prothom Alo

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Грубият шеф насажда враждебност в екипа беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *