четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноГрубият шеф насажда враждебност в екипа

Грубият шеф насажда враждебност в екипа

Началник, който се държи грубо с подчинените си и не забелязва техните успехи, може значително да влоши ефективността на екипа. С поведението си той насажда враждебност в отношенията на служителите един към друг, съобщава Prothom Alo.

В Университета на Западна Австралия изследвали 51 различни екипа служители на 10 фирми в Китай. В един екип работели заедно шест служители. Те били ангажирани в различни дейности като обслужване на клиенти, техническа поддръжка, научноизследователска и развойна дейност. Учените оценявали не физическото насилие, а обидите или унизителните писма. Служителите, към които те били насочени, се чувствали безполезни и по-малко се ангажирали в работата на екипа. Това от своя страна водело до конфликти на работното място.

Подобно изследване било проведено и в САЩ. В него участвали почти 300 души. Крайният извод бил, че отрицателното въздействие на насилието и унижението на персонала е много по-силно, отколкото се е смятало досега. В случай на конфликт на работата шефът трябва да положи всички възможни усилия, за да се възстанови доверието и хармонията в екипа, обобщават учените.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Несправедливо ниската заплата може да разболее
Жените под стрес раждат повече момичета
Хомеопатията чисти емоционални травми
Песен се е забила в съзнанието ви? Виновен е стресът

Източник: Prothom Alo

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -