вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниКонсервираните храни са полезни за здравето

Консервираните храни са полезни за здравето

Ако сезонът не предлага пресни плодове и зеленчуци, спокойно можете да ги заместите с консервирани. Те също са полезни за здравето, заявиха от Университета на Калифорния. Все пак по-добре е да ядете консерви, отколкото да се лишавате от плодове и зеленчуци. Има малък риск по този начин да приемете също и повече калории и захар, но това може да се избегне с внимателно прочитане на етикета за добавките. Гледайте и да няма много сол.

Консервите също дават витамини и други полезни вещества

За проучването си учените анализирали данните от 42000 деца и възрастни. Експертите изчислили общото качество на начина на хранене на доброволците, като щателно проучили какво ядат те, пише The ​​Daily Mail. Целта на анализа не е била да установи дали консервите превъзхождат пресните плодове и зеленчуци. Изводите обаче сочат, че в повечето случаи те спокойно могат да заместят свежите продукти.

При възрастните, които консумирали консервирани плодове и зеленчуци, средното качеството на храната било равно на 49 по скала от 0 до 100, а това на други, които не ядат тези храни – 47,4. Приблизително 11% от доброволците съобщили, че ядат всеки ден консервирани зеленчуци и плодове.

Децата, които ядат консервирани зеленчуци и плодове, консумират също повече протеини, витамин А, калций и магнезий. Учените предполагат, че хората, които ядат плодове и зеленчуци в консерва, често ги консумират също пресни или замразени. Все пак експертите поясняват, че качеството на консервите е различно. Съветват хората да купуват тези, които съдържат по-малко сол и захар. Препоръчват консервираните плодове и зеленчуци да се оцеждат и мият преди употреба.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -