сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниКлючът към отслабването е... в белите дробове!

Ключът към отслабването е… в белите дробове!

Белите дробове са основният орган, свързан с колебания в теглото. Не ви трябват диети! Правилното дихателни упражнения пък са много ефективни, ако желаем да отслабнем. Това изненадващо твърдение е на учени от Университета на Нов Южен Уелс, пише в. „Дейли Мейл“. Работата е там, че в кръвта се съдържат триглицериди (вид мазнини). Те пък се състоят от три вида атоми – въглерод, водород и кислород.

За да започнете да отслабвате, трябва да се активира процеса на окисление, което освобождава атомите в молекулите на триглицеридите. Учените установили, че при окисляването на 10 кг мазнини, 8,4 кг напускат тялото през белите дробове под формата на въглероден диоксид. Останалите 1,6 кг се превръщат във вода. Анализът показал, че обемът на вдишвания въздух, необходим за окисляване, е почти три пъти повече от обема на изгорялата мазнини.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Слабеем с картофи, без да ограничаваме храната 
Нова диета – яжте колкото искате, но само за 8 часа 
Сокът от грейпфрут неутрализира мазнините в храната

Казано иначе, за окисляването от 10 килограма мазнини, в организма трябва да постъпят 29 кг на кислород получени. В резултат тялото ще произведе 28 килограма въглероден диоксид и 11 кг вода. В покой човек с тегло 70 кг издишва около 200 милилитра въглероден диоксид. За един ден обемът може да достигне най-малко 200 грама въглерод (почти една трета от теглото, което се губи за 9 часа сън). Ако се добави един час джогинг, това ще „произведе“ още 40 грама въглерод, което е равно на загуба на 240 грама от теглото.

Източник: Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -