четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВърнаха детето на починалата родилка Надя на бащата

Върнаха детето на починалата родилка Надя на бащата

Съдът върна, макар и неокончателно, 2-годишнта Габи – дъщеря на починалата родилка Надежда Узунова на бащата Ивайло, съобщи бабата на детето Таня Узунова. Таткото се беше отказал от детето с писмена декларация, като неговото желание бе то да отиде при братовчеди на Надя – семейство Нешеви. Бабата научи случайно дни преди делото, че зад гърба й се готви осиновяване. Тя веднага подаде молба да бъде включена като втори кандидат. Бившият й съпруг и баща на Надя – Димитър Узунов, също обяви, че ще подаде молба за осиновяване.

Съдът до момента не е обединил делата. Не е ясно как така ще решава за съдбата на едно и също дете по две или дори три дела, които се гледат от различни съдебни състави. Това на Нешеви е отложено за април, дано до тогава получа и аз дата по моето дело, обяснява Таня Узунова. Въпреки отказа си от Габи, бащата Ивайло казал пред съда, че иска да си гледа детето. На практика обаче го дава отново при сем. Нешеви. Позволяват ми само веднъж седмично да виждам Габи, сподели Таня Узунова. Съдът не е уважил моята молба детето да остане в моя апартамент, където то е свикнало, до приключване на делата, допълни тя. В залата били изговорени неверни неща по неин адрес, а тя не могже да ги опровергае, защото не е страна по делото. Бащата Ивайло не пожела да коментира създалата се сложна ситуация.

Майката на Габи Надежда Узунова почина по време на раждането на второто си дете в „Шейново“. Бебето също не оцеля. В първите седмици след смъртта й бащата Ивайло е в добри отношения с тъщата си. През декември обаче малката се разболява, а Таня няма повече отпуск и не може да се грижи за момиченцето. Ивайло отказал да си вземе болнични, защото не можел да отсъства от работа в частната шивашка фирма, където работи. Така детето попада при Нора Нешева, която предлага да го гледа в този момент. Тя се запознава с малката едва след смъртта на братовчедка си Надя, тъй като семейството й е в обтегнати отношения с Узунова.

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -