четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВ "Пирогов" стабилизираха 2-годишно, паднало от тераса

В „Пирогов“ стабилизираха 2-годишно, паднало от тераса

Дете на 1 г. 8 месеца бе прието с опасност за живота в „Пирогов“, след като е било изпуснато от тераса в с. Курило, съобщиха от болницата. Момченцето е транспортирано от със счупване на черепа и контузия на мозъка. По предварителна информация детето е паднало от двуметрова тераса на дома си.

Детето вече е стабилизирано, опасността за живота е отминала, каза доц. Николай Габровски от неврохирургията на „Пирогов“. Засега не се налагат операции. Първоначалните опасения са били заради това, че счупването е на много лошо място. Можело е да потисне важни жизнени центрове в мозъка, които да спрат дишането или сърдечната дейност.

Подобрява се състоянието и на друг пациент в неврохирургията – на 38-годишния Г.И., който постарад много тежко от откъртила се ледена висулка през февруари на столичния булевард „Мария Луиза“. Дълго време той беше с реална опасност за живота поради тежката травма. Мъжът вече е в съзнание и се чувства много добре, каза доц. Габровски. Предстои му пластична операция, тъй като счупването е засегнало и предната част на лицето. Според неврохирурга обаче това е по-леката част от възстановяването на пациента.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -