Откриват болестта на Паркинсон по почерка

PRINT
alt

Болестта на Паркинсон може да се диагностицира в ранен етап на развитие, когато се сравнява почеркът на хората, съобщава The Times of India. Проф. Сара Розенблум от университета в Хайфа твърди, че когато човек пише нещо, се задейства не само моторната функция, но се активизират и познавателните му способности. Затова тя определя метода като ефективен.
Изследването показва, че самите пациенти забелязали когнитивни промени, преди да са настъпили измененията в двигателната им функция. Проведен бил експеримент с участието на 40 възрастни, от които 50% били здравите, а останалите 50% – хора с ранна форма на паркинсонизъм. Хората били помолени да напишат имената си и им били дадени адреси, които се искало да копират.
Оказало се, че лицата с болестта на Паркинсон използват много по-малки по размер букви (микрографски), по-малко натискат химикала по време на писане и се нуждаят от повече време, за да изпълнят задачата. При тях по-продължително ръката не се докосвала до повърхността на хартията при изписването на всяка буква и дума. Причината е, че мозъкът им по-дълго планира какво трябва да се направи., а това показва намаляване на когнитивните способности.
Наскоро учени от Университета в Калифорния съобщиха, че съединение, използвано в крема против бръчки, може да бъде потенциално лекарство против ранен паркинсонизъм.

Свързани теми: Може ли болки в краката да са от лекарствата за паркинсон?

Учени от САЩ разкриха истинската причина за паркинсон

Ново: микроинсулти отключват паркинсон

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Откриват болестта на Паркинсон по почерка беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *