Още един удар по газираното: Влияе зле на мозъка!

PRINT
вредно ли е газираното

Редовната и продължителна употреба на безалкохолни напитки води до значителни промени в мозъка, пише „Дейли мейл“. Консумацията им променя стотици протеини в мозъка. Подобни промени се наблюдават при различни заболявания като се започне от рак и се стигне до алцхаймер.

На Запад потреблението на газирано е на опасно високо ниво. При някои възрастни по-голямата част от дневните калории дори идват именно от тези сладки напитки Ако искате да пиете, по-добре изберете вода“, съветва експертката Джейн Франклин.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Газираните напитки виновни за 200 000 смъртни случая годишно в света
Влияе ли газираното на сърцето?
В енергийните напитки ефект има само кофеинът

Потенциалните опасности, свързани с редовната употреба на тези продукти, включваха инфаркти, диабет, наддаване на тегло, крехки кости, рак на простатата и панкреаса, мускулна слабост, парализа. Сега към списъкът се добавят и проблемите с мозъка.

В университета на Сидни наблюдавали плъхове, които пиели вода със захар (еквивалент на газираните напитки) в продължение на месеца. После сравнили здравословното им състояние с това на други гризачи, които пиели само вода. Първата група станала хиперактивна, а в мозъка на животните се променило нивото на близо 300 протеини.

Източник: „Дейли мейл“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Още един удар по газираното: Влияе зле на мозъка! беше последно модифицирана от: март 29th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *