В енергийните напитки ефект има само кофеинът

PRINT
вредно ли е газираното

Кофеинът е единствената съставка в енергийните напитки, която работи, пише в. „Дейли мейл“. В момента те се рекламират с ободряващите свойства на добавки като таурин, гуарана, глюкоронолактон, витамини и женшен, внушава се, че те имат почти магически ефект върху човешкия мозък и увеличаване на производителността.

Проучването, което развенчава енергийните напитки, е осъществено от екип учени под ръководството на д-р Холи Бенджамин в Университета на Чикаго. Те анализирали десетки доклади за ефекта от различните съставки на различните марки, които са със или без кофеин. Така стигнали до заключението, че съставките, за които са твърди, че тонизират, не дават почти никакъв ефект. Ободряващият ефект се дължал основно на кофеина, който в енергийните напитки е 14 пъти повече в сравнение с други безалкохолни.

Специалистите подчертават, че точно това ги прави опасни. Високата концентрация на кофеин може да предизвика гърчове, диабет, проблеми със сърцето и и поведението. Освен това спомагат за наддаване на тегло, тъй като едно кенче съдържа до 270 калории). Експертите са против тези напитки да се дават на деца. За малките са подходящи само плодов сок, мляко или вода.

Източник: „Дейли мейл“

[Общо: 0    Средно: 0/5]
В енергийните напитки ефект има само кофеинът беше последно модифицирана от: април 6th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *