Инсултите скачат при резки промени на времето

PRINT
инсулт причини симптоми

Резките колебания на времето са един от факторите, които повишават риска от инсулт. Сериозните промени в температурите навън и влажността на въздуха водят до увеличаване на инсултите, става ясно от публикация в списанието на медицинска информация WebMD.

Как да разпознаем инсулта

За целите на проучването екипът лекари, ръководен от Джудит Лихтман, събрал материали за пациенти с исхемичен мозъчен инсулт, хоспитализирани с тази диагноза в продължение на 2 г. Паралелно с това те са анализирали информация за времето, температурите навън и влажността на въздуха в момента, когато хората се лекували в болница.

Проучване на всички данни позволили на лекарите да открият връзка между времето и броя на случаите с исхемичен инсулт и смъртността. Учените отбелязали, че кривата на хоспитализациите на пациенти с исхемичен инсулт напълно съвпада с графика на промените в температурата и влажността.

„Климатичните фактори като дневните колебания в температурата и влажността са стресиращи и увеличават инсултите“,  обобщават авторите. Лекарите отбелязват, че някои хора са по-уязвими за капризите на времето. В рисковата група са диабетици, хипертоници, хората с хиперхолестеролемия. Те трябва внимателно да следят за здравето си, особено при резки колебания на температурите и влажността на въздуха.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Инсултите скачат при резки промени на времето беше последно модифицирана от: май 25th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *