Две кивита на ден заменят аспирина

PRINT

Вместо  аспирин, който се назначава традиционно на хората със сърдечносъдови проблеми за предотвратяване на тромбоза, норвежки учени предлагат те да хапват по-често киви. Проучването им показало, че в борбата срещу появата на кръвни съсиреци, кивито е толкова ефективно, колкото и ацетилсалициловата киселина

Ежедневната консумация от две до три киви намалява само за месец с 18% риска от образуването на кръвни съсиреци при хора със сърдечносъдови аномалии. Благоприятният ефект е заради способността на зеления плод да гори мастната тъкан, която блокира артериите.

В същото време кивито намалява и нивата на „лошия“ холестерол – това са вредните мастни киселини в кръвоносните съдове. Те падали веднага с 15%. Според експерти качествата на плода са толкова ценни за човешкото тяло, защото предоставя перфектния баланс на хранителни вещества – богат е на фибри, съдържа много витамини и аминокиселини. Редовната му консумация не само нормализира кръвното налягане, предпазва от сърдечносъдови заболявания, но също така насърчава и по-доброто храносмилане.

Свързани теми: Ниски дози аспирин пазят от рак

Болкоуспокояващите пазят от два вида кожен рак

Ягодите – идеалната храна за диета

СНИМКА: SXC

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Две кивита на ден заменят аспирина беше последно модифицирана от: май 25th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *