събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноНахапаният от кучета старец вън от опасност за живота

Нахапаният от кучета старец вън от опасност за живота

88-годишният старец, нахапан от кучета в кв. Редута, ще бъде опериран, когато състоянието му позволява това, съобщи доц. Марггарита Кътева, началник на Първа травматология в „Пирогов“, където пострадалият е настанен. Мъжът пострада по малките часове в сряда в парка на квартала.

От съседните блокове чули яростен кучешки лай, а после и викове за помощ. Тогава позвънили на тел. 112 за линейка. Спешният екип закарал пострадалия в „Пирогов“ в 4,25 часа завчера.

Няма непосредствена опасност за живота му, свързана с кучеешкото нападение. Възрастният мъж имал множество нахапвания го ръцете и краката, но няма засегнат голям кръвоносен съд. Няма и откъснати парчета мускулна маса. Най-голямата рана е на лявата пета. Там липсват 30-40 кв. см кожа, обясни доц. Кътева. Мястото ще бъде оперирано за извършване на пластична реконструкция.

В момента на пострадалия старец се правят превръзки и му е назначено лечение с антибиотици. Той е в съзнание, спомня си за случилото се въпреки деменцията от която страда. Сложното в ситуацията е свързано с преклонната възраст на пострадалия и съпътстващите заболявания, характерни за нея, като съдови изменения, кръвно и други. Все още не може да се каже как ще се развият нещата, добави доц. Кътева. Раните не са засегнали кръвоносни съдове, но ако организмът на възрастния мъж не успее да се справи със заплахата от инфекция, тя може да се пренесе и в кръвта. Към тази картина трябва да се прибави и шока от случилото се, смята травматологът. Усещането е било все едно, че те дерат жив, поясни доц. Кътева. Силната уплаха също се отразявала върху общото здравословно състояние.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -