Здравната каса в Пловдив зарината в купища папки

PRINT

Купища папки всеки момент може да се срутят върху главите на служителите в пловдивската здравна каса. Спешно се нуждаем от нова, по-голяма сграда, заяви директорът й д-р Иван Маджаров и добави, че сегашните блокчета, в които се помещава второто по големина поделение на НЗОК в България и което управлява 350 млн. лв. годишно, се задушава от липса на пространство.

На същото мнение са и докторите под тепатата. В нашата каса е страшно, няма никакво място, а служителите са зарити от папки, които всеки момент могат да им се стоварят на главите, описаха картината специалисти от ДКЦ-1.

В помещенията работят по 4-5-ма, но има и такива, в които са събрани 11 служители, каза директорът. Това не са нормални условия – не само си пречат, но дори въздухът не им стига, разтревожен е директорът.Папки заривали кабинетите, защото няма стаи за архив. Липсват фронт офис и приемна, а гражданите непрекъснато кръстосват етажите, защото не се осъществява контрол на достъпа.Пациенти идват за заверка на рецептурни книжки и на протоколи за скъпоструващите медикаменти. Оплакванията им, че чакат на опашки в дъжда и студа, са ежедневни, посочи д-р Маджаров.

Куца работата и с договорните партньори – сред тях са 50 болници, над 450 лични лекари, над 350 специалисти и 850 стоматолози, които всеки месец идват в РЗОК, за да внесат отчетите си. От Пожарната и от Регионалната здравна инспекция са готови веднага да затворят пловдивската каса, защото по никакъв начин не отговарят на изискванията.

Касата е разположена в 2 жилищни кооперации от 2000 г. на площ от 1500 кв. метра. Крайно време да бъде устроена, което означава да разполага с поне 3-4 хиляди квадрата, за да гарантира качественото обслужване на гражданите, обясни директорът.Д-р Маджаров вече е изпратил писма до кмета на Пловдив Иван Тотев и до областния управител Здравко Димитров с молба на РЗОК да бъде предоставена сграда, в която да се премести, или терен, за да си построи нова, отговаряща на нуждите на 170-те работещи тук.

„И двете институции взеха проблема ни присърце и правят ревизия на имотите си, обясни здравният шеф. – Лошото е, че засега подходяща сграда не се намира. По-вероятно е да получим празен парцел и да започнем строителство, което няма да реши проблема толкова бързо, но все пак е крачка напред.“Очаква се до края на годината и отчетите да се внасят по електронен път, което ще намали трупането на нови папки.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Здравната каса в Пловдив зарината в купища папки беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *