Световнопризнати УНГ специалисти оперират в Пловдив

PRINT
alt

Курс по функционална ендоназална синус хирургия и ринопластика с демонстрации на живо ще се проведе в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив на 11 и 12 юли. Специализираното оперативно обучение ще се реализира в новия Интегрален център за хирургично лечение на заболявания в областта на главата и шията на лечебното заведение.

Проявата е с международно участие и е инициирана от Българското ринологично сдружение (БРС). Хонорувани гост-лектори и хирурзи от чужбина ще бъдат изтъкнатите оториноларинголози: проф. д-р Волфганг Пирсиг от Улм, Германия, проф. д-р Марко Каверсачио от Берн, Швейцария, проф. д-р Янис Констадинидис от Солун, Гърция, проф. д-р Бенедикт Фолц от Германия, проф. д-р Томислав Баудоин от Загреб, Хърватия, проф. д-р Бернхард Шик, Саарланд, Германия и доц. д-р Петер Томазик от Грац, Австрия. Това съобщи проф. д-р Карен Джамбазов, изпълнителен директор на лечебното заведение и зам.-председател на БРС.

Курсът е посветен на идентифициране на анатомията и основните оперативни техники с помощта на функционалната ендоназална синус хурургия. Участниците ще се запознаят с лечението на хроничен риносинуит, неговите усложнения и случаите на налична патология в основата на черепа. В лекционните и демонстрационни панели ще се акцентира върху прилагането на техники за безопасна ендоскопска синуназална хирургия, както и на работата с навигационна система по време на различни видове оперативни техники на глава.

Програмата включва също така и проблеми на анатомията на носа и носните хрущяли, функциите на носната лигавица, основни оперативни правила и техники за съвършената ринопластика, включително и при деца. Ще бъде демонстрирано съвременното приложение на балонната синуспласика.

Университетска болница „Свети Георги“ е избрана за домакин заради иновативната апаратура на интегралния център, обясни доц. Вичева. Към настоящия момент в България няма инсталирана и работеща подобна система. Тя включва два основни компонента: О-рамо и хирургична навигация и позволява въвеждането на нови методи за лечение и диагностика, каквито в момента не е възможно да се прилагат с наличните обикновени флуороскопски апарати. За по-доброто провеждане на курса и благодарение на немска компания за инструментариум, ще има множество съвременни инструменти и ендоскопски оптики, които пристигат специално за осъществяване на операциите на живо.

Центърът бе изграден след спечелен от болницата проект по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 – 2013″ на стйност 2,8 млн. лева. Безвъзмездното финансиране е 50%, а новият високотехнологичен комплекс ще осигурява компютърно навигирана хирургия в реално време.

В новия център ще се извършват ендоскопски и ендоназални операции на хипофизата, ендоскопски операции на базата на черепа, миниинвазивни операции на гръбначния стълб, таза и големите кости, както и корекции на малоформации при деца и възрастни, подчертаха от пловдивската университетска болница.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Световнопризнати УНГ специалисти оперират в Пловдив беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *