Лекуват травми с кръвни клетки на самия пациент

PRINT
лаборатория кръвни изследвания

Плазма, извлечена от кръвните клетки на самия пациент, успешно лекува травми на мускулите, ставите, хрущялната и всички меки тъкани. Новият метод се прилага в Клиниката по ендоскопска травматология във ВМА. Дори в Европа този метод все още се счита за новост. Познат е под името лечение на меки тъкани чрез плазмени растежни фактори.

Става дума за субстанция, която стимулира по-бързото и успешно зарастване и възстановяване предимно на меките и съединителните тъкани (мускули, сухожилия, капсули и хрущяли). Те се извличат от кръвта на пациента в специален високотехнологичен апарат, обработват се и се инжектират в болното място.

За извличането на плазмените растежни фактори не се чака дълго. Обработката става за не повече от половин час. Докато бъдат направени съпътстващите изследвания на новоприетия в болницата, те се приготвят, а след това могат веднага да се инжектират на пациента. Така не се губи време, а за пострадалия няма никаква опасност от усложнения, които настъпват след операция или трудни зараствания на травмата.

Чрез обогатената субстанция травмата се възстановява значително по-бързо и сигурно, отколкото по естествен път без тази нова манипулация. Иновацията в лечението на меки тъкани чрез инжектиране на плазмени растежни фактори е изключително подходящо за спортисти, но и за пострадали от тежък физически труд и при производствени инциденти и аварии.

[Общо: 3    Средно: 2.7/5]
Лекуват травми с кръвни клетки на самия пациент беше последно модифицирана от: юли 31st, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *