Чесън и броколи помагат на имунитета при рак

PRINT
чесън

Храненето е много важно за здравето, особено ако човек е тежко болен. Още по-значимо е то за онкоболните. Ракът, например меланом, ракът на простатата и определени форми на левкемия, отслабва съпротивителните сили на организма, като кара имунната система да се активира прекомерно.

Сега учени от университета на Копенхаген доказват, че селенът успява да потисне излишната активност, пише в. „Гардиън“. Този микроелемент се съдържа най-вече в чесън и броколи. Известно е, че някои видове рак остават невидими за имунната ни система. Някои туморни клетки отделят големи количества от молекулата NGK2D, които водят до хиперстимулация на отбранителните сили на организма.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Какво да ядем, за да се предпазим от рак 
За бързи рефлекси – спанак, яйца и сирене
Суперкоктейл унищожава рака на 100% 
Броколи е супер зеленчук, пази сърцето и костите 

Селенът блокира тези молекули, които се намират по повърхността на раковите клетки, но също и разтворени в кръвта. Микроелементът успявал да блокира и двете форми на NGK2D – течната и по повърхността. Медицината не разполага с друг препарат, който да може да прави това. Затова учените продължават с изследванията върху свойствата на селена.

Източник: The Guardian

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Чесън и броколи помагат на имунитета при рак беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *