вторник, 30 май, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеСуперкоктейл унищожава рака на 100%

Суперкоктейл унищожава рака на 100%

Супер коктейл от шест природни вещества в зеленчуците, плодовете, подправките и корените на растенията са в състояние да унищожат 100% от раковите клетки в гърдата без да причиняват странични токсични действия върху нормалните клетки. Това установи проф. Мадхва Радж от Ню Орлийнс, специалист по акушерство и гинекология, който публикува изводите си в The Journal of Cancer.

Лекарството се цели в стволовите клетки на тумора

Той се надява работата му да помогне за решаването на един от тежките проблеми в терапията на онкоболните – стволовите клетки на тумора. Те са главните виновници за рецидивите и смъртността при болните от рак на гърдата, защото не се подават на лечение. Резистентни са към много лекарства и имат свойството да генерират нови тумори.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Център „Джон Хопкинс”: Раковите клетки могат да се уморят от глад
10 мита за рака на гърдата
Шепа ядки всеки ден пази от рак
Ракът в лявата гърда се свързва с конфликти в семейството

Научният екип е изпробвал 10 известни предпазващи от рак химически вещества, които се съдържат в някои храни, като броколите, гроздето, ябълките, корените на куркумата и тофу. После подбрали шест от тях – куркумин от куркумата, изофлавони от соевите зърна, Indo-3-Carbinol от кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол), C-фикоцианин от водораслото спирулина, ресвератрол от гроздето, и кверцетин – флавоноид, който присъства в плодовете, зеленчуците и чая.

Тези шест вещества били приложени едновременно върху ракови клетки на гърдата и върху контролни клетки. В други тестове веществата били изпробвани индивидуално и в комбинация. Станало ясно, че приложени поотделно, лекарствата били неефикасни, докато комбинираният суперкоктейл потискал растежа на раковите клетки в гърдата над 80%, възпрепятствал миграцията и инвазията, блокирал цикъла на клетките и предизвиквал процес водещ до 100% умъртвяване на раковите клетки в изследваните проби. Учените не установили никакви странични вредни ефекти.

Въпреки че коктейлът не е бил изпробван срещу туморите с BRCA1 и BRAC2 рецептори, предишни изследвания показват, че те са молекулярни таргети на четири от шесте вещества. Преди това учени са установили, че комбинация на две от веществата действат eфикасно за унищожаването на раковите клетки в яйчниците.

По официални данни, ракът на гърдата е второ място по разпространение на раковите заболявания. Само тази година в САЩ са регистрирани 232 340 нови случаи на рак на гърдата и 39 620 смъртни случаи. Броят на болните от рак на гърдата жени в страната е 2 829 041.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -