сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеСлабеем с картофи, без да ограничаваме храната

Слабеем с картофи, без да ограничаваме храната

Обикновен екстракт от картофи помага за отслабване, дори ако диетата включва продукти с високо съдържание на мазнини и рафинирани въглехидрати. Това установиха учени от университета „Макгил“ съобщава Zee News.

В продължение на 10 седмици учените хранили лабораторни мишки с вредни продукти, които водят до развитието на затлъстяване. Гризачите, които в началото тежали 25 г, качили към теглото 16 грама. Другите мишки обаче, които яли същото нещо, само че с добавен екстракт от картофи, наддали с малко повече от 7 грама. Учените извършили експеримента няколко пъти, като резултатите оставали едни и същи всеки път.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Картофите не пречат на диета за отслабване
Картофите намаляват риска от рак при любителите на месо 
Как да пестим калории без диета 

Известно е, че картофите съдържат много въглехидрати. Те обаче също така са източник на полифеноли (вид антиоксиданти), които се съдържат и в различни плодове и зеленчуци. Необходимата дневна доза от екстракта се съдържа в 30 картофи, макар че учените засега не препоръчват да се ядат колкото се може повече картофи. Първо трябва да се установи дали картофите са полезни за хора с наднормено тегло, както и да се изчисли оптималната доза от екстракта за мъже и жени. Едва тогава ще се дадат конкретни препоръки за диета за отслабване.

Източник: Zee News

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -