четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеКое е по-вредно - захарта или мазнините? Близнаци провериха сами

Кое е по-вредно – захарта или мазнините? Близнаци провериха сами

35-годишни еднояйчни близнаци от Англия направиха любопитен експеримент. Двамата решиха да проверят на практика кое е по-вредно – олиото, маслото и други подобни или тестените изделия и сладкишите. Затова Александър изключил въглехидратите от менюто си, а Крис – мазнините (позволени били само продукти с до 2% от тях). Те можели да ядат от разрешените продукти колкото си искат и да спортуват.

Подобен тест с двата души, които имат сходни гени, може най-добре да покаже кои диети са полезни и помагат да отслабнем. На младини братята били доста слабички, но после качили килограми. Александър тежал в началото на експеримента 108 кг, а Крис – 79 кг.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
29-годишна изглежда като ученичка чрез суровоядство
След 40 г. лекарите готови да реабилитират мазнините
Много месо в менюто е риск за тумор
Лепи ви се всеки вирус? Проверете черния си дроб

Не гладувах, но се чувствах уморен

Диетата беше ужасна, разказва Александър. Той трябвало да яде месо, риба, яйца и сирене. Изключването на всички въглехидрати в менюто, включително плодовете и зеленчуците, довело до запек. Не гладувах, но се чувствах уморен и затормозен, а миризмата от устата ми беше ужасяваща. На Крис му било по-лесно, въпреки че трябвало непрекъснато да яде нещо, понеже никога не можел да се засити без мазнини. Загубил радостта от хубавата храна. Кой обича спагети без зехтин, споделя той.
експеримент с близнаци

Александър отслабнал повече, но загубил и повече сили. Известно количество протеини в менюто му давали сили, а друга част от енергията била за сметка на разрушаващата се мускулна маса.

Отслабване, но без полза за здравето

Експериментът показал, че с диета без въглехидрати може да се отслабне, но тя не носи ползи за здравето. Крис също отслабнал, лишавайки се от мазнини. Той обаче наблягал на сладките продукти, което също не води до добра форма.

Равносметката сочи, че въпросът така, както бил поставен в началото, е неправилен. Не си струва да се гадае кое е по-вредно – въглехидрати или мазнини. Трябва да се разбере кои хранителни продукти водят до качване на килограми и защо. Ако наистина искате да отслабнете, откажете се от преработената храна на основата на въглехидрати и мазнини, която благоприятства преяждането. Наблягайте повече на натуралните продукти, съветват близнаците.

Източник: „Дейли мейл“

СНИМКИ: БИ БИ СИ

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -