събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоХранене1 г. от живота на жената отива в смятане на калории

1 г. от живота на жената отива в смятане на калории

Лятото е в разгара си и на много хора предстои да ходят на почивка. За да се съблекат на плажа, повечето се замислят каква диета да започнат, за да изглеждат добре по бански. По този повод учени от Англия съобщават, че средностатистическата жена губи една година от живота си да брои калории.

Дамите обикновено мислят или говорят за диетата си около 21 минути на ден или 2 часа всяка седмица, пише в. „Дейли мейл“. Така за година се събират 127 часа, а за 67 години се натрупват 355 дни.

В същото време мъжете отделят за това 18 минути на ден или 109 часа на година, а за целия живот могат да им се съберат 304 дни. Правят го 38% от всички представители на силния пол.

Най-честата причина човек да иска да е във форма е заради любимия – 38% заявяват, че биха искали да се вталят за партньора си, 9% опитват да заприличат на своите по-стройни приятели, а някои се стремят да бъдат по-елегантни от колегите си.

Учените отбелязват, че в поддържането на манията с калориите се включват и техническите нововъведения. Така, например, на пазара има стотици приложения за смартфони, които позволяват да се изчислява броят на консумираните калории. Те се ползват от около една пета от хората. Статистиката показва, че близо един на всеки десет използва специален сайт, за да следи калории и диета. А всеки шести предпочита старомодна писалка и хартия.

Всички методи може да се окажат доста изтощителни. Затова лекарите съветват човек да се храни умерено през целия си живот, за да запази фигурата си елегантна.

Свързани теми: Вегетарианско меню е тайната за дълъг живот

Пробиотиците помагат при стрес, потискат болката

Диета с повече калий сваля кръвното

Кои са най-полезните храни през пролетта

СНИМКА: ДАК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -