събота, 24 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаУвеличават с 15% заплатите в Александровска

Увеличават с 15% заплатите в Александровска

Средно с 15 % се увеличават заплатите на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в УМБАЛ „Александровска“. Заповедта за увеличението е подписана днес от и. д. изпълнителен директор на болницата д-р Костадин Ангелов след проведени преговори със синдикатите в лечебното заведение по новия колективен договор, който ще бъде подписан до края на седмицата.

Увеличението на възнагражденията влиза в сила със задна дата от 1 февруари 2013 г. и ще стане на три стъпки. Втората стъпка влиза в сила от 1 март 2013 г., а третата индексация ще е от 1 април 2013 г. Увеличение на заплатите, но два пъти по-ниско, ще получат служителите в администрацията на болницата. Техните възнаграждения ще бъдат повишени с около 7%.

Ръководството предвижда и раздаването на допълнителни трудови възнаграждения под формата на клинични пътеки, в зависимост от работата и резултатите на отделните клиники и от коригирането на предвидените средства по клинични пътеки, определени от СЗОК. Освен това се търсят възможности и за допълнителни възнаграждения на работещите по време на великденските празници, както и увеличение на средствата за допълнителните финансови стимули за научните степени „доктор по медицина“ и „доктор на медицинските науки“.

От 15.03.2013 г. (петък) всички дежурни екипи в болницата вече получават топли и студени ободряващи напитки, както и се подсилва храненето на персонала по време на дежурства. 

Свързани теми: Д-р Костадин Ангелов назначен временно да управлява Александровска

Наши учени откриха как да лекуват деменция при паркинсон

Изследват туморни маркери с техника последно поколение

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -