Вещество в чесъна убива резистентни на антибиотик бактерии

PRINT
чесън

Чесънът съдържа съединение, което е в състояние да неутрализира и най-издръжливите бактерии, като блокира системите им за връзка, установиха датски специалисти, предаде „Бизнес стандарт“. Съединението аджоен не позволява на бактериите да отделят токсина рамнолипид, разрушаващ белите кръвни клетки, съобщава Тим Холм Якобсен от университета на Копенхаген.

Той потвърждава, че веществото защитава организма от инфекции, като убива бактериите. Когато патогените се събират на топка и се заобикалят от здрав слой органични материали, образувайки биопокритие, те стават неуязвими за антибиотиците. Специалистите например изследвали бактерията Pseudomonas aeruginosa, предизвикваща инфекция при пациенти с хронични язви по краката и провокиращи белодробни проблеми при хора с муковисцидоза. Когато нейното биопокритие било обработено с антибиотици, ефектът им е бил нищожен.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Седем прости средства срещу грипа
Подправки заменят лекарствата при висока захар и кръвно
Чесънът пази от хранително отравяне
Храните, които помагат на имунитета

При повторен опит било добавено съединението аджоен, картината коренно се е променила – умрели са над 90% от бактериите. Само по себе си съединението също не е действало. За съжаление в чесъна се съдържа малко аджоен. За да се почувства ефектът му, човек трябва да изяде около 50 глави.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Вещество в чесъна убива резистентни на антибиотик бактерии беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *