Удължиха срока за безплатните прегледи за имунитета в „Пирогов“

PRINT
Пирогов

Заради големия интерес от „Пирогов“ удължиха срока на безплатните имунологични прегледи. Те трябваше да се проведат на 27 и 28 април 2015 г., но ще продължат през цялата работна седмица (до четвъртък включително).

Така за втора поредна година „Пирогов“ ще отбележи Световната седмица на имунологията и Международния ден на имунологията с профилактични прегледи за пациенти. Те ще се проведат в „Лаборатория по клинична имунология“, по-позната сред хората като „Кръвна банка“. Започват в 8 ч и продължават до 13,30 часа. За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително по телефона. Това могат да направят всеки делничен ден от 8.00 до 13. 30 часа на номер 02/ 91 54 311. Пациентите не е нужно да носят направление от личния лекар.

В лабораторията ще консултират и преглеждат лекари със специалности клинична имунология, медицинска генетика и педиатрия. Те напомнят на хората да носят медицинска документация, ако имат такава (изследвания, епикризи). Консултация с лекар клиничен имунолог е полезно да бъде проведена при следните състояния:

чести инфекции (отити, синуити, пневмонии, херпеси, ангини, гъбични инфекции, хронични диарии), които водят до съмнение за вроден имуннен дефицит при деца
придобити имунни дефицити при възрастни – ако скоро е претърпяна операция, приеман е антибиок поне 2-3 пъти в рамките на 1 година, при рецидивиращи херпеси, при чести инфекции на бъбреците, при чести инфекции на пикочно-половите пътища, при често повтарящите се гинекологични гъбични инфекции при жените при хронични очни заболявания, HIV и ТБЦ; Очни болести – увеити и иридоциклити; онкологични заболявания – по време и след химиотерапия; автоимунни и ревматични болести: лупус, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, васкулити, псориазис , ревматизъм и др.; алергии, астма, сенна хрема, алергии към животни, хранителни продукти и лекарства.

Има смисъл да се консултирате с имунолог при репродуктивни проблеми, ако например опитите за забременяване са неуспешни от 2 години.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Удължиха срока за безплатните прегледи за имунитета в „Пирогов“ беше последно модифицирана от: февруари 24th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *