Първа АГ в София открива кабинет за мамография

PRINT
мамография рак на гърдата

От 25 февруари 2013 г. (понеделник) Медицинският център към Първа САГБАЛ „Света София“ открива кабинет за мамологични прегледи и мамографии с направления от НЗОК. Прегледите ще бъдат извършвани всеки делничен ден от 8 до 12 часа. Всяка жена може да вземе направление от личния си лекар и да се запише за преглед на регистратурата на медицинския център.

„Нашата цел е да спасим животите на максимален брой българки, защото, както е известно, ракът на гърдата е най-честият при жените и заболеваемостта се повишава непрекъснато – заяви д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“. Той поясни, че болницата е единствената в страната, в която при отстраняване на млечната жлеза се прави едновременна реконструкция с имплант.

Първа САГБАЛ „Света София“ и СБААЛО София са единствените лечебни заведения в страната, със специализирано хирургично отделение за рак на гърдата. От 1995 година до днес в болница „Света София“ са оперирани над 10 000 жени, което я нарежда на челно място в национален мащаб. По-голямата част от операциите са органосъхраняващи. Уникалното при тях е, че се използват всички необходими онкопластични техники.

Фактите:

  • Ракът на гърдата е онкологичното заболяване, което предизвиква най-висока смъртност сред жените в България.
  • Годишно у нас се регистрират около 4000 нови заболели от рак на гърдата.
  • Една от 9 жени в света ще се разболее от рак на гърдата.
  • Рискът от поява на рак на гърдата нараства с възрастта. Честотата на заболяване нараства при четиридесетгодишните и става все по-чест при петдесет и над петдесетгодишните жени.
  • Първа САГБАЛ „Света София“е специализирано лечебно заведение за женско здраве, в което работят изтъкнати специалисти по мамология и онкохирургия.

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Първа АГ в София открива кабинет за мамография беше последно модифицирана от: август 14th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *