Реклама
Начало Профилактика Първа АГ в София открива кабинет за мамография

Първа АГ в София открива кабинет за мамография

0
мамография рак на гърдата
Реклама

От 25 февруари 2013 г. (понеделник) Медицинският център към Първа САГБАЛ „Света София“ открива кабинет за мамологични прегледи и мамографии с направления от НЗОК. Прегледите ще бъдат извършвани всеки делничен ден от 8 до 12 часа. Всяка жена може да вземе направление от личния си лекар и да се запише за преглед на регистратурата на медицинския център.

„Нашата цел е да спасим животите на максимален брой българки, защото, както е известно, ракът на гърдата е най-честият при жените и заболеваемостта се повишава непрекъснато – заяви д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“. Той поясни, че болницата е единствената в страната, в която при отстраняване на млечната жлеза се прави едновременна реконструкция с имплант.

Реклама

Първа САГБАЛ „Света София“ и СБААЛО София са единствените лечебни заведения в страната, със специализирано хирургично отделение за рак на гърдата. От 1995 година до днес в болница „Света София“ са оперирани над 10 000 жени, което я нарежда на челно място в национален мащаб. По-голямата част от операциите са органосъхраняващи. Уникалното при тях е, че се използват всички необходими онкопластични техники.

Фактите:

  • Ракът на гърдата е онкологичното заболяване, което предизвиква най-висока смъртност сред жените в България.
  • Годишно у нас се регистрират около 4000 нови заболели от рак на гърдата.
  • Една от 9 жени в света ще се разболее от рак на гърдата.
  • Рискът от поява на рак на гърдата нараства с възрастта. Честотата на заболяване нараства при четиридесетгодишните и става все по-чест при петдесет и над петдесетгодишните жени.
  • Първа САГБАЛ „Света София“е специализирано лечебно заведение за женско здраве, в което работят изтъкнати специалисти по мамология и онкохирургия.

 

Реклама

Exit mobile version