Ниската кръвна захар е заплаха за сърдечен пристъп

PRINT
захарен диабет

Обикновено се говори главно за опасността от повишената кръвна захар. Падането й под нормата (хипогликемия) обаче също е свързано с рискове. Може да доведе до нарушаване на ритъма на сърцебиене, което заплашва със сърдечен пристъп.

Често е трудно да се определи истинската причина за проблема, особено при пациенти с диабет тип 2 или заболявания на сърцето. По думите на Саймън Хелър, професор от университета в Шефилд, понижените нива на кръвната захар през нощта провокират продължителни периоди на забавено сърцебиене, пише Business Strandard. В резултат кръвта не постъпва в достатъчна степен в сърцето.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
При сънна апнея кръвната захар се повишава
Пенсионер се излекува от диабет с 12-минутна тренировка
Със 7-дневна диета в Германия нормализират кръвната захар
Просто изследване на кръвна захар не стига да се открие диабетът

Дадените изводи са направени след постоянно проследяване на нивата на кръвната захар в комбинация с електрокардиограма при група доброволци. Наблюдението продължило една седмица. В експеримента участвали възрастни диабетици, които имали и усложнения със сърцето. Оказало се, че у повечето хора през нощта кръвната захар падала. Това продължавало няколко часа.

Сега при диабетиците се обръща внимание главно на повишената кръвна захар. Ниските й нива почти не се проследявали. По думите на проф. Хелър установеното от неговия екип явление може да е обяснението защо млади хора без каквито и да е хронични проблеми със здравето, умират неочаквано от усложнения на сърдечно-съдовата система.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Ниската кръвна захар е заплаха за сърдечен пристъп беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *