петък, 19 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСок от вишни се бори успешно с безсънието

Сок от вишни се бори успешно с безсънието

Киселият вишнев сок може напълно да замени сънотворните, твърдят специалисти, цитирани от онлайн изданието Business Standard. Ако търсите този ефект, трябва да го пиете ​​сутрин и вечер. Проучване показало, че редовния прием на вишнев сок в продължение на две седмици може да увеличи продължителността на съня с почти 90 минути при възрастни, които страдат от безсъние.

Сокът е безопасен начин да си върнем съня. Младите хора могат да вземат хапчета за сън без особени рискове, но при по-възрастните тези лекарства увеличават риска от падания, счупвания, има риск дори за смърт. Ефективността на сока е свързана със съдържащия се в него мелатонин – хормон, който помага за регулиране на цикъла на будност и сън.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Липсата на сън действа на мозъка като алкохол
Сънят служи на мозъка, за да се чисти от токсините
Разстройствата на съня са 85 заболявания

Освен това консумацията на сок увеличава усвояването на триптофан – важна аминокиселина, предшественик на серотонина, който улеснява заспиването. Въпреки че в сока няма толкова много триптофан, напитката не му позволява да се разпада в тялото. Това повишава потенциала на триптофана. По този начин съединенията в сока увеличават бионаличността на триптофан, необходим за синтеза на серотонин. Именно комбинацията от триптофан и мелатонин в сока помага за подобряване на качеството на съня.

Свързани публикации

1 коментар

  1. Пищевая сода имеет долгую историю успешной борьбы с грибками. Многие люди считают это народное средство очень эффективным для лечения себорейного дерматита. Преимуществами этого народного средства заключается в отсутствии запаха и быстром времени обработки.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -