събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПенсионер се излекува от диабет с 12-минутна тренировка

Пенсионер се излекува от диабет с 12-минутна тренировка

Пенсионер шашна докторите във Великобритания, след като успя да се излекува от диабета благодарение на две интензивни тренировки седмично, които траели едва 12 минути, пише в. „Дейли мейл“. Джон Хол, на 67 г., от Радфорд в Ковънтри, страдал от захарна болест в такава степен, че окачвал всеки момент най-лошото.

Лекарите му казали, че рискът от инсулт и инфаркт е много висок, състоянието му било такова, че имало опасност той да легне и да не се събуди. Наред с това пенсионерът имал висок холестерол и кръвно. Джон променил храненето си, ходел по пет мили всеки ден, но това не помогнало на здравето му особено.

Плодове при диабет – колко и какви се препоръчват

В отчаянието си той започнал интензивни 12-минутни упражнения, два пъти седмично – малка част от препоръчваните два часа и половина интензивно физическо натоварване. Това променило нещата коренно.

Тренировката започвала със загряване и след това интензивни упражнения по аеробика. Подходът се препоръчва като ново течение в спорта за любители – смята се, че кратките интензивни тренировки носят по-големи ползи от продължителните серии упражнения.

Само за четири месеца стойностите на кръвната захар и холестерола, които били двойно повече от допустимото, почти влезнали в норма. Добрите резултати дори станали причина лекарите да мислят как да намалят лекарствата му за диабет постепенно.

Упражненията може да са само 12 минути, но метаболизмът се задвижва на бързи обороти за 24 часа, казва Джон (на снимката). Той усетил подобрение още първия месец. Лекарите били изумени от резултатите му и го питали как изобщо е успял да ги постигне.

7 изненадващи симптоми на диабет

Какво включва програмата срещу диабетДжон Хол

Новата програма на Джон се нарича Прогресивно ускоряващи кардиопулмонални упражнения. Експертите я препоръчват за сваляне на килограми и овладяване на диабета.

Сериите са по 12 минути два и ли три пъти седмично. Започване със загряване и упражнения за дишане, след това има такива за разтягане. После започва тичане и скачане.

Целта е да се ускори сърдечният ритъм. Всяко упражнение продължава 30 секунди, след което има по 90 секунди почивка. Програмата във Великобритания се популяризира от спортната фондация „По-активен живот за здраве“.

Източник: Daily Mail

Внимание: Статията не е основание за самолечение! Целта е само да ви стимулира за повече движение. Не спирайте лекарствата си без консултация със специалист!

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -