Неправилното хранене – основна причина за инфаркта

PRINT
диета за отслабване

Начинът, по който се храним всеки ден, влияе значително върху индивидуалния риск от инфаркт. Учени от Германия проведоха нови изследвания и получиха още доказателства, че всекидневното ни меню е пряко свързано с риска от сърдечен удар. Именно хранителните ни навици – малките неща, които правим всеки ден, са определящ фактор за риска от сърдечно-съдови заболявания, подчертават от Германското дружество за борба срещу сърдечните болести в Берлин.

Правилните навици за хранене намаляват сериозно риска от инфаркт

Немските учени използвали като основа за анализа си мащабно проучване от Великобритания. В него участвали над 20 000 жители на графство Норфолк. Експерти наблюдавали начина на живот на хората и тяхното здраве. Така те установили, че само 1,7% от хората, които се хранят правилно, са претърпели инфаркт. Това е още едно доказателство, че правилните хранителни навици намаляват сериозно риска от сърдечен удар. Те препоръчват в своя доклад здравословна диета с минимално количество на алкохол и цигари. Това ще намали риска от сърдечен удар с 50%. Медиците са идентифицирали и други фактори, които допринасят за това заболяване, но те нямат чак такова влияние върху организма.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Коремът расте заради навика да ядем основно веднъж дневно
Болката в челюстта може да е от сърцето 
Талия над 84 см издава метаболитния синдром 
„Лошият“ холестерол не е толкова лош, има и други рискови фактори 

Основната причина за инфаркта е запушване на артерия от тромб. Негова основна съставна част е холестеролът. Съсирекът се образува най-вече заради прекомерната консумация на мазни храни години наред в комбинация с недостатъчен прием на зеленчуци, плодове и пълнозърнести продукти.

Според статистиката в доклада 50% от пациентите умират, преди да бъдат закарани в болница. Една трета от хората, приети в болница, пък умират от усложнения. Все пак след лечение в реанимацията рискът от смърт намалява значително. Най-често инфарктът покосява мъже между 35 и 60 години. При жените преди менопаузата заболяването се диагностицира много по-рядко. Това се дължи на добре защитените от хормоните кръвоносни съдове.

Източник: Regnum

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Неправилното хранене – основна причина за инфаркта беше последно модифицирана от: март 20th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *