Биреното коремче е риск за костите на мъжа

PRINT
затлъстяване и диабет

Излишните килограми, натрупани в „биреното коремче“, са признак, че мъжът се намира в рискова група за развитие на сърдечно-съдови заболявания, както и проблеми с костите, предаде РИА Новости. Изводите са на Харвардското медицинско училище.

Известно е още, че наднорменото тегло при силния пол често се съпровожда с астма, висок холестерол, сънна апнея. Сега към тези рискове се добавя и този от остеопороза. В повечето проучвания за чупливите кости досега вниманието бе насочено предимно към жените, отбелязват учените. В конкретния случай става дума не за обикновената подкожна мазнина, а за мастни отлагания под мускулната тъкан в областта около корема. Дебелината им много зависи от наследствеността, храненето и нивото на физическото натоварване.

Изследване сред 35 пълни мъже (средна възраст 34 г.) с индекс на телесната маса 36,5 включвала в себе си провеждане на томография в областта на корема и бедрата. Това позволило да се определи обема на мускулната и мастната тъкан. Качеството на костната тъкан пък се оценявала с помощта на рентгенови снимки. Оказало се, че голяма прослойка на вътрешната мазнина и по-точно, на тази в областта на корема, давала намаление два пъти на здравината на костната тъкан. Общата маса на теглото и възрастта не играели никаква роля.

СНИМКА: SXC

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Биреното коремче е риск за костите на мъжа беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *