Безплатни прегледи за простата и цистит в Пловдив

PRINT
урология Медлайн Пловдив

Урологично отделение във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ се присъединява към световната инициатива „Моември – да променим лицето на мъжкото здраве“. Нашата цел е повече българи всяка година да си правят профилактичен преглед на простатата, заявиха медици. Затова от 23 ноември до 23 декември, включително, екипът стартира кампания за безплатни прегледи. За консултациите от пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, но трябва предварително да си запишат час на тел: 032/644-222. Провеждат се със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Уролозите апелираха от прегледите да се възползват и дамите. Нека ни потърсят всички, които имат оплаквания – камъни в бъбреците, уголемена простата, парене и кръв при уриниране, които са симптоми при цистит. Други оплаквания, с които хората могат да отидат, са болки по хода на пикочо-половата система, смущения в ерекцията, репродуктивни проблеми, инконтиненция, заяви д-р Васил Ангелов.

Пациентите на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ от няколко седмици имат възможност да се лекуват с най-модерния универсален лазер. Лечебното заведение е първото в Пловдив, което закупи високотехнологичен комбиниран апарат от последно поколение, подходящ както за разбиване на камъни, така и за интервенции върху тъкани – простатна жлеза, пикочен мехур и бъбреци. Той има широко приложение и при лечение на злокачествени и доброкачествени тумори.

Този лазер е доказано щадящ за тъканите, тъй като дължината на вълната е само 2 микрона, а дълбочината на проникване в органите е до 0,3 мм. Ефектът от лечението с техниката е в резултат на  абсорбцията на енергията във водните молекули на клетките, а това е най-голямото му предимство, посочи д-р Ангелов. Комбинираният лазер е подходящ за пациенти с придружаващи заболявания и за болни на антикоагулантна терапия – такива които приемат лекарства за разреждане на кръвта, защото интервенциите преминават без кървене.

Всички лекари от екипа на урологично отделение са сертифицирани за работа с комбинирания лазер. Направените 25 процедури на пациенти са изключително успешни и без усложнения, посочи д-р Димитър Матеев. Той обобщи, че предимствата на апарата са в минималния риск от странични ефекти след лечението. Още на следващия ден се наблюдава подобрение и намаляване на симптомите на заболяването.

[Общо: 5    Средно: 3/5]
Безплатни прегледи за простата и цистит в Пловдив беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *