Безплатни прегледи на щитовидна жлеза в „Токуда“

PRINT

Безплатни консултации с ендокринолог по повод Световния ден на тиреоидните заболявания ще се проведат на 31 май 2013г. в МБАЛ „Токуда Болница София“. Прегледите са насочени към жени от 18 до 45 години, а желаещите да ги посетят трябва предварително да се запишат на тел. 02/403 4000.

Щитовидната жлеза има важна роля за развитието на плода по време на бременност. Тя участва в изграждането на органите на бебето и особено във формирането на мозъчните структури на ембриона. В случай, че щитовидната жлеза на бременната жена не функционира правилно, е възможно да възникнат редица увреждания, особено в интелектуалното развитие на бебето.

Повече от 300 млн души в света страдат от тиреоидни заболявания, като в последните години техният брой непрекъснато нараства, а съществена част от тях остават недиагностицирани. „Заболяванията на щитовидната жлеза засягат много по-често жени, отколкото мъже.“ – алармира проф. д-р Боян Лозанов, началник на Клиника по Ендокринология и нефрология в Токуда, и съветва жените редовно да посещават профилактични прегледи при ендокринолог, особено когато планират бременност.

„Много често, ако едно, макар и леко заболяване на щитовидната жлеза не е диагностицирано, това може да доведе до невъзможност за забременяване (стерилитет), усложнения при износването на плода или раждане на бебе с компрометирано интелектуално развитие. В същото време, ако заболяването се открие и лекува навреме, то рядко носи риск за бъдещите майки“ – категоричен е проф. Лозанов.

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи на щитовидна жлеза в „Токуда“ беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *