Акция в „Шейново“: Безплатен преглед за риск от преждевременно раждане

PRINT
бременна бременост

Във Втора АГ болница „Шейново“ стартира едномесечна кампания, която предлага безплатен тест какъв е рискът от преждевременно раждане. Това съобщи и.д. директорът д-р Румен Велев пред журналисти. Тестът не е инвазивна манипулация и не не застрашава по никакъв начин плода.

Процедурата  може да бъде правена във всеки амбулаторен кабинет, защото е лесна за извършване. Заедно с нея се предвижда и измерване на дължината на матката, като така с точност от 98% може да се определи степента на риска от преждевременно раждане. Като очакван положителен ефект специалистите изтъкват, че така ще намалее паниката у пациентките и семействата им, а наред с това ще станат по-малко и  ненужните хоспитализации. Без друго тази година прогнозите за раждаемостта са лоши новородените ще бъдат близо 10 хиляди по-малко от 2012 г. или 45 000. Всяко десето бебе е недоносено.

Самата процедура включва и цялостен преглед на родилката. До 24 юли тя ще е безплатна, а след това ще струва 80 лв. В „Шейново“ се надяват новата услуга да влезе в безплатния пакет на доболнична помощ, който НЗОК предлага. Непрекъснатото увеличаване на броя на недоносените също налага нуждата от новото изследване. Препоръчително е тестът да се прави в периода между 22-та и 35-та седмица от бременността, като има прогностичен обхват от две седмици.

За безплатната акция до 24 юли, а и след това желаещите могат да си запишат час на телефон 02\9659 470 всеки ден от 8.00 до 15.30 ч.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Акция в „Шейново“: Безплатен преглед за риск от преждевременно раждане беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *