На какво се дължи необяснима болка под лявото подребрие?

PRINT
alt

Има над 10 заболявания, при които едно от оплакванията на пациентите, е болка в лявото подребрие, обясни д-р Аргир Аргиров, директор на МБАЛ „Пловдив“. Сред тях има и доста сериозни състояние като острият и хроничният панкреатит, абсцес или инфаркт на слезката (далака).

Подобен симптом може да означава, че пациентът страда от туморно заболяване – сарком на далака, или от туберкулоза на органа. Възможно е болният да развива кръвно заболяване като миелофиброза или миелоза. Друга диагноза, която трябва да се провери, е тромбофлебит на вена лаеналис.

За да се установи точната причина, е необходимо на първо време да се направи биохимия и пълна кръвна картина, да се изследва прясна урина. Ехографията на коремните органи също е задължителна, защото в тази област са разположени още бъбреците, уретерите и червата. Не е изключено болката да се причинява от заболяване в някой от тези органи, каза д-р Аргиров. Болка може да има и след травма, при т.нар. двуетапна руптура или разкъсване на далака, припомни той.

Свързани теми: Болка в далака? Може да е инфекция

Пенсионерка се върна към живота след тежка кома

Защо боли далакът?

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 137    Средно: 3/5]
На какво се дължи необяснима болка под лявото подребрие? беше последно модифицирана от: януари 16th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *