На какво се дължи необяснима болка под лявото подребрие?

PRINT
alt

Има над 10 заболявания, при които едно от оплакванията на пациентите, е болка в лявото подребрие, обясни д-р Аргир Аргиров, директор на МБАЛ „Пловдив“. Сред тях има и доста сериозни състояние като острият и хроничният панкреатит, абсцес или инфаркт на слезката (далака).

Подобен симптом може да означава, че пациентът страда от туморно заболяване – сарком на далака, или от туберкулоза на органа. Възможно е болният да развива кръвно заболяване като миелофиброза или миелоза. Друга диагноза, която трябва да се провери, е тромбофлебит на вена лаеналис.

За да се установи точната причина, е необходимо на първо време да се направи биохимия и пълна кръвна картина, да се изследва прясна урина. Ехографията на коремните органи също е задължителна, защото в тази област са разположени още бъбреците, уретерите и червата. Не е изключено болката да се причинява от заболяване в някой от тези органи, каза д-р Аргиров. Болка може да има и след травма, при т.нар. двуетапна руптура или разкъсване на далака, припомни той.

Свързани теми: Болка в далака? Може да е инфекция

Пенсионерка се върна към живота след тежка кома

Защо боли далакът?

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 125    Средно: 3.1/5]
На какво се дължи необяснима болка под лявото подребрие? беше последно модифицирана от: януари 16th, 2018 root

Още

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *