Пържолата не е толкова вредна, ако ядете и зеленчуци с нея

PRINT
диета за отслабване високо кръвно

Любителите на месото трябва задължително да слагат повече зеленчуци в чинията. Това ще им помогне да компенсират вредата от разграждането на месните протеини. Това твърдят учени от Нова Зеландия, цитирани от онлайн изданието Prothom Alo. Включването на повече фибри в менюто подпомага храносмилането и предотвратява заболявания, предизвикани от честата консумация на месо.

Проучването показало, че отрицателните последици могат да бъдат избегнати, ако към пържолата се добавят зеленчуци, съдържащи влакна като картофи например. Ферментиращите въглехидрати се съдържат в почти всички плодове и зеленчуци. Те са отличен източник на енергия за дебелото черво. Освен това веществата при разграждането на въглехидратите са по-малко опасни от тези при разпада на протеините.

Протеините могат да повлияят на метаболизма на бактериите в червата и по този начин върху здравето на червата. Повечето протеини се смилат и се абсорбират в тънките черва. Неразградените протеини достигат дебелото черво и в резултат на тяхната ферментация може да се образуват потенциално опасни съединения.

Източник: Prothom Alo

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Пържолата не е толкова вредна, ако ядете и зеленчуци с нея беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *