Молекула в бирата помага да слабеем

PRINT

Швейцарски учени твърдят, че в бирата и мляко се съдържа вълшебна молекула, която може да направи човека силен, строен и здрав. Новината, която ще зарадва феновете на нискоалкохолните напитки, е публикувана в специализираното списание Cell Metabolism. Както установиха експерти от Ecole Polytechnique Federale в Лозана, молекулата е в състояние да се бори със затлъстяването и да спомогне за подобряването на мускулната сила.

Същата тази молекула се среща още в млякото и някои други храни. Тя няма странични ефекти и дори може да удължи живота.

С добавката не се качват килограми въпреки храната

Став дума за веществото никотинамид рибозид (НР). Това е много малка молекула, която е много трудно да се намери и още по-трудно да се синтезира. Учените тествали експерименти с лабораторни мишки, които показали високия потенциал на HP. Те били поставени на диета с високо съдържание на мазнини. В групата, която получавала в добавка молекулата НР, наддали на тегло много по-малко в сравнение с другите мишки. Вълшебната добавка била единственото обяснение за разликата от 60% в наднорменото тегло. Мишките, получили молекулата, освен това нямали ранни признаци на диабет, за разлика от другите, третирани с мазни храни.

Те запазили впечатляваща физическа форма, доказал го анализ на мускулните им влакна под микроскоп. Молекулата действа, като прониква в клетката, където допринася за ускоряване на метаболитните процеси. Подобен механизъм на действие има друго популярно с благотворното си действие вещество – ресвератрол. То се съдържа в червеното вино. Много скоро швейцарските учени ще продължат проучването си за въздействието на HР при хора.

Свързани теми: Алкохолик се става и с бира или вино

Чашка-две алкохол изострят ума

Какво да ядем срещу високо кръвно?

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Молекула в бирата помага да слабеем беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *