Бананите – полезни за сърцето, костите и имунитета

PRINT
банан ползи

Бананите са изключително полезен плод – съдържат много калий, който помага да се регулира кръвното налягане и оказва положително влияние на костната система. Калият позволява да намалее отмиването на калция от костите, като така отлага настъпването на остеопорозата и повишава еластичността на костите при възрастните хора.

Освен това бананите са богати на фибри, необходими за нормалното функциониране на храносмилателната система. Благодарение на бананите храната ще се придвижва по-леко в червата. Екзотичните плодове облекчават още симптомите на стомашни киселини. Друг техен плюс е, че имат висока концентрация на витамин В6. Така те допринасят за образуването на нова кръв. В състава на полезните му вещества влизат още витамин C, магнезий и манган. Те пък работят в полза на имунитета.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Храни и билки за хормонален баланс през зимата
Кои са храните, които не бива да се смесват с лекарства?
Банани спасяват жена от мигрената

Бананите предпазват и от стомашна язва, влияят положително на настроението и намаляват нивата на стрес. Съдържат много триптофан, който в организма се преобразува в серотонин. А при подходяща концентрация на серотонин хората са в добро настроение.

Източник: The Times of India

[Общо: 4    Средно: 3/5]
Бананите – полезни за сърцето, костите и имунитета беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *