Бананите – полезни за сърцето, костите и имунитета

PRINT
банан ползи

Бананите са изключително полезен плод – съдържат много калий, който помага да се регулира кръвното налягане и оказва положително влияние на костната система. Калият позволява да намалее отмиването на калция от костите, като така отлага настъпването на остеопорозата и повишава еластичността на костите при възрастните хора.

Освен това бананите са богати на фибри, необходими за нормалното функциониране на храносмилателната система. Благодарение на бананите храната ще се придвижва по-леко в червата. Екзотичните плодове облекчават още симптомите на стомашни киселини. Друг техен плюс е, че имат висока концентрация на витамин В6. Така те допринасят за образуването на нова кръв. В състава на полезните му вещества влизат още витамин C, магнезий и манган. Те пък работят в полза на имунитета.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Храни и билки за хормонален баланс през зимата
Кои са храните, които не бива да се смесват с лекарства?
Банани спасяват жена от мигрената

Бананите предпазват и от стомашна язва, влияят положително на настроението и намаляват нивата на стрес. Съдържат много триптофан, който в организма се преобразува в серотонин. А при подходяща концентрация на серотонин хората са в добро настроение.

Източник: The Times of India

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Бананите – полезни за сърцето, костите и имунитета беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook10Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *