Банани спасяват жена от мигрената

PRINT
банан ползи

В течение на 20 години, Лиза Пойнер страдала от тежка мигрена, а традиционните терапии не й помагали. Неочаквано жената открила, че избавление носят обикновените банани, пише в Дейли Мейл“. Когато жената предусеща, че се задава пристъп, тя веднага изяжда един банан.

Бананите могат да ни пазят от рак

Сега тя се старае да яде банани през няколко часа. Важното е да хапне плода преди мигрената да се е появила напълно. Пропусне ли момента, Лиза губи ориентация в пространството, получава смущения в зрението, а крайниците й изтръпват. Пристъпите са 2-3 пъти седмично.

Мигрената се проявили за първи път в тинейджърските години, но след раждането на две деца, симптомите се засилили. Лекарите не могли да кажат досега кое причинява нетърпимата болка въпреки многобройните изследвания. С времето обаче самата Лиза осъзнала, че пристъпите започват, когато тя е гладна, тоест кръвната й захар е паднала.

Бананите пазят от инсулт при менопауза

Храни като бананите, богати на въглехидрати, поддържат постоянни нивата на кръвната захар и по този начин предотвратяват главоболието и другите симптоми на мигрена. Освен това бананите съдържат калий, магнезий, витамини В6, В12, които ги правят ценeн източник на полезни вещества в периоди на интензивна умствена и физическа дейност. В тях се съдържа и протеинът триптофан, който в организма се превръща в серотонин. Тази съставка подобрява настроението, помага човек да се отпусне.

СНИМКА: SXC

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Банани спасяват жена от мигрената беше последно модифицирана от: ноември 9th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *