вторник, 16 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеГрафиня Волфскийл: Регулирам ритъма на децата, за да са здрави

Графиня Волфскийл: Регулирам ритъма на децата, за да са здрави

Много родители водят нея децата си при мен, защото не са постигнали успех при лекарите или защото искат да се справят с помощта на алтернативни методи, каза известната природолечителка Ангелика Волфскийл от Германия. В периода на бурен растеж най-важно е детето да получи добър ритъм – става дума за регулиране на биохимичните процеси, но и за установяване на подходящ всекидневен режим. Целта е организмът да получи правилен ритъм в процесите на изграждане и разграждане.

Шуслерови соли в помощ на „ритмизирането“ на организма

„Има една основна схема за постигане на на тази цел, която включва комбинация от шуслерови соли номер 2 (калциум фосфорикум), 5 (калиум фосфорикум) и 7 (магнезиум фосфорикум). По правило ги прилагам в продължене на 12 седмици. След това променям схемата за постигане на допълнително енергизиране – сутрин остава сол номер 2, на обяд – номер 5, следобед –номер 8 (натриум хлоратум), а вечерта – номера 7 и 11 (силицея). Тази комбинация също се прилага 12 седмици“, обяснява графиня фон Волфскийл.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Липсата на минерали в организма се разчита по лицето
Педиатър: Майки искат детето да не боледува изобщо, грешка е!
Д-р Пачова: Възпитанието на бебето почва още в утробата
Ягоди, ядки и шоколад табу за деца до 3 г. – има риск от алергия

Солите подпомагат не само растежа на детето, но и правилното настройване на организма на дневен и нощен ритъм, на бодърстване и сън. Подобряват образуването на нови кръвни клетки, растежа на органите и хормоналния обмен, който в пуберитета е много важен. Здравото дете получава шанса да разгърне напълно своите заложби и таланти, защото е уравновесено и има сили да отговори на предизвикателствата на живота, обобщава лечителката.

Може да се приложи стимулиране на имунната система, което е подходящо за децата. В тази схема включвам солите с номера 3 (ферум фосфорикум), 6 (калиум сулфурикум) и 7. Ако искаме да направим разширено енергийно въздействие, можем да включим и силицея (11). Друга универсална комбинация за имунитета е комбинация от солите 1 (калциум флуоратум) и 2, защото те действат за укрепване на нервите на детето, на хормоналното му съзряване.

Не всеки симптом изисква отделно лечение

„Пациентите идват при мен с представата, че трябва да пият по една сол за всеки симптом. Много от тях се споделят за стомашни неразположения, мигрена или кожни проблеми, потни крака. Изкуството на лечителя се състои в това, от всички оплаквания да се открие това, чието лечение покрива най-голяма част от проблемите на конкретния човек. Обяснението е, че шуслеровите соли действат на клетъчно ниво и увредените клетки започват отново да функционират. Това оказва влияние по цялата верига и с подобряването на кожните проблеми например се оправя и стомахът или сънят“, обяснява графиня Волфскийл.

Лечителят е като навигатор, но шофьорът на превозното средство е самият пациент

Много от пациентите стават близки като приятели с графинята – месеци наред споделят най-съкровените си проблеми и желания. За да потръгне лечението, най-важна е симпатията, която възниква още при първата среща, пояснява тя. На първата среща се опитва да вдъхне вяра на пациента в собствените сили. Лечителят е като навигатор, но шофьорът на превозното средство е самият пациент, допълва Ангелика. Понякога той трябва да преглътне големи промени в начина си на живот – лечителката иска от него да промени храната, напитките, да приема предписаните хомеопатични лекарства по точна схема. Понякога има препоръки за компреси на черния дроб или да се посети зъболекаря. Една от пациентките пък трябвало да премести спалнята си, защото стаята била нападната от плесенови гъбички. Имало е и трудни моменти, защото на хората им е трудно да направят изведнъж голяма промяна в начина си на живот. „Тогава опитвам да намерим път, който позволява да постигаме напредък с малки стъпки в неговото собствено темпо. Уча много от пациентите си – да се отказвам от неизпълнимото, да приемам и да уважавам особеностите на околните. Научих се да не меря със собствените си представи и очаквания другите хора. Станах по-разбираща и търпелива“, разказва графиня Волфскийл.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -