неделя, 26 март, 2023
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеФитнес уред развижва деца с церебрална парализа

Фитнес уред развижва деца с церебрална парализа

Нов уред за лечебна физкултура работи от днес в Института за физическо и психическо развитие „Apollo“, разкрит към болница „Медлайн“. Оборудването е предназначено за раздвижване на малчугани, страдащи от детска церебрална парализа. На всяко от тях се изготвя индивидуален лечебен план, обясниха от болницата.

Медиците изтъкнаха, че рехабилитацията и физиотерапията са неотменна част от комплексното лечение на децата, което се прилага в лечебното заведение.

Терапията започва със серия от оперативни интервенции, в резултат на които хлапетата прохождат. За да бъдат вдигнати трайно от инвалидните колички обаче, малките пациенти започват работа с психолог и се обучават в института как да се ориентират в непозната обстановка. Това става чрез игрови методи за раздвижване под контрола на рехабилитатор. Неотдавна институтът закупи специална пътека с препятствия за децата, а от днес пациентите вече ще укрепват мускулатурата си и на новия фитнес уред.

Той е закупен със средства от кампанията на фондация „Качество на живот“, проведена на 23 и 24 февруари в МОЛ „Галерия“ под надслов „Детство за всички“. Над 20 хлапета и техните родители от Пловдив и София в продължение на два дни правиха мартеници, които продаваха на благотворителен базар. 

Свързани теми: Стволови клетки от пъпна връв помагат поне при 7 болести

Касата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от „Българската Коледа“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -