четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаКасата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от "Българската Коледа"

Касата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от „Българската Коледа“

От следващата година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще заплаща нови лекарствени продукти, които към момента се осигуряват на болни деца чрез „Българската Коледа“. Това съобщи управителят на НЗОК, д-р Пламен Цеков, при стартирането на тазгодишната благотворителна кампания на Президентството.

Това са медикаменти за лечение на юношески ревматоиден артрит и хормон на растежа при деца, страдащи от нарушение на фосфорната обмяна.

Също така НЗОК ще инициира и промени в нормативната база, за да може да заплаща и за лечението на деца с диагнози „Нефротичен синдром“ и „Остеогенезис имперфекта“.

Д-р Цеков отбеляза, че застава зад идеята инициативата „Българската Коледа“ да не бъде еднократен акт на милосърдие, а да се превърне в трайно решение на проблемите на болните деца.

По повод обявения за тази година приоритет на кампанията – рехабилитацията на деца с неврологични заболявания беше съобщено, че ще бъде направена промяна в клиничната пътека за детска церебрална парализа, като се даде възможност за по-продължителен курс на рехабилитационни процедури.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -