вторник, 21 март, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов

Безплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов

Безплатни профилактични прегледи за риск от инсулт ще се проведат на 29 октомври 2019 г. в Пирогов, съобщават от лечебното заведение. Инициативата е по повод Световния ден за борба с инсултите, който се отбелязва на тази дата. Екипът на Отделение по нервни болести на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ подготвя няколко събития.

На 28.10.2019 г., понеделник, ще се проведе обучние за пациенти и медици (беседа) на тема „Рискови фактори за мозъчно-съдова болест. Съвременно лечение на исхемичните мозъчни инсулти“. Лекцията и обсъждането ще се състоят в Рапортна зала на хирургии, етаж 5  (Аудиторията) в Централната сграда на УМБАЛСМ от 12 часа.

На 29.10.2019 г. ще се проведат профилактични прегледи на пациенти за оценка на рискови фактори за инсулти. Те не се заплащат от пациентите, но ще  се осъществяват след предварително записване на час на телефон 02/9154440. Записването се осъществява всеки делничен ден между 8 и 13 часа. Прегледите ще реализират завеждащият неврологично отделние на спешната университетска болница д-р Мария Димитрова и екипът й в Медицински център „Пирогов”, кабинет 6 и 7 от 9 до  14 часа.

Инсулт се лекува в „златния прозорец“ – до 6-ия час

Световната организация за лечение на инсултите тази година поставя акцент върху риска и превенцията от инсулти. Това е така, тъй като последните анализи на заболеваемостта показват нарастване на боледуващите и непрекъснато увеличаване броя на хората в риск. Това налага вземане на незабавни мерки за овладяване на рисковите фактори за заболяването, което е и част от стратегическия проект на Световната организация за лечение на инсултите „Намаляване на инсултите наполовина“.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -