събота, 15 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи в Пирогов за онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми

Безплатни прегледи в Пирогов за онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми

Новият началник на Клиниката по хирургия в „Пирогов“ доц. Добромир Сотиров обяви безплатни прегледи за пациенти с онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми. Причината е, че много хора отлагат контролните или диагностичните си консултации поради страх от заразяване с новия коронавирус.

„COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация. Стотици българи продължават да отлагат срещата си със специалист, докато състоянието им не изисква неотложна медицинска помощ“, коментира доц. Сотиров. От инициативата могат да се възползват и пациенти извън София.

Инициативата е насочена към страдащите от иктер, известен още като жълтеница, както и тези с онкологични заболявания на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.

Ендоскопски методи при лечение на иктер (жълтеница) на черния дроб

Кои са симптомите, при които да се търси лекар?

Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата – първи сигнал, че трябва да потърсите помощ от специалист в жлъчно-чернодробната хирургия. Жълтеницата е състояние, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявявайте тези симптоми, защото те могат да доведат до цялостно влошаване на състоянието на пациента и необратими усложнения.

6 начина за детоксикация на черния дроб

Системната среща със специалист е задължителна за пациентите с онкологични заболявания на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата и е гаранция за това, че проблемът ще бъде под контрол.

Първият ден за безплатен преглед лично от началника на Клиниката по хирургия доцент Добромир Сотиров е 17 април 2021 година (събота). При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде разкрит кабинет в Медицинския център „Н.И.Пирогов”. За консултация можете да се запишете всеки ден от 09:30 до 18 часа на телефон 0885 336431.

Доцент Сотиров усъвършенства своите хирургични умения във Великобритания и Франция. Последната година той оперира в Университетската болница на Оксфорд. Преди това шест години работи за Университетската болница Пол Брус в Париж . Оперирал е една година и в Университетската болница на Червения кръст в Лион.

Какви стойности се изследват за болести на черния дроб

В тези лечебни заведения доцент Добромир Сотиров натрупва опит в коремната и жлъчно-чернодробната и панкреасна хирургия. Придобива безценни умения в лапароскопските интервенции, чернодробните резекции и трансплантации, лечението на тумори на панкреаса, роботизираната коремна хирургия и подготовката и грижата за болни в постоперативния период. През 2021 година се завръща, за да поеме управлението на Клиниката по хирургия в най-голямата спешна болница в България – УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” .

Източник: Пресцентър на „Пирогов”

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -