събота, 30 септември, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи на очите за деца в София

Безплатни прегледи на очите за деца в София

Амблиопия (мързеливо око), късогледство и някои други проблеми с очите може да се коригират лесно, ако се открият навреме в детска възраст. Така се предотвратяват някои трайни последици, които могат да останат за цял живот. Специалистите твърдят, че за децата е задължително да се правят профилактични прегледи на 1, 3 и 7-годишна възраст, като дори по-честите профилактики са от полза при диагностициране и овладяване на някои проблеми. Сега е моментът, тъй като през септември малчуганите тръгват на детска градина или училище и започват да натоварват повече очите си.

Именно затова МБАЛ Доверие в София организира безплатни очни прегледи за деца и младежи, съобщават от лечебното заведение в профила си в CredoWeb – социалната мрежа за здраве. Те ще се проведат на следните дати:

• 13 септември, 20 септември 27 септември, 04 октомври , 11 октомври , 18 октомври и 25 октомври , от 14.00 до 15.00 часа, д-р Даниела Венелинова ще извършва  безплатни очни прегледи за ранна диагностика на зрителни проблеми при деца и младежи от 6 до 18-годишна възраст

• 15 септември, 20 септември 29 септември, 06 октомври , 13 октомври , 20 октомври и 27 октомври, от 9.00 до 10.00 часа, МБАЛ Доверие ще предложи отново безплатни прегледи на деца и младежи от 6 до 18-годишна възраст, като профилактиката ще бъде извършена от д-р Борислав Ангелов.

Безплатните прегледи ще се извършват само след предварително записан час на тел. : 02/ 40 36 100 или онлайн на www.mbal.doverie.bg

Вижте още: Примигването на едното око при децата е тревожен симптом

Влошава ли се зрението от четене на тъмно

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -