четвъртък, 25 април, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниПървата специализирана клиника за хирургия на ходилото тръгна в Пловдив

Първата специализирана клиника за хирургия на ходилото тръгна в Пловдив

Първата в България специализирана клиника за реконструктивна и естетична хирургия на ходило бе открита в Пловдив преди дни. Foot Clinic се помещава на територията на МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян“. Основатели на единствения  лечебен център у нас са двама млади, но вече утвърдени ортопеди – д-р Йовко Червенков и д-р Димитър Стаматов, които имат богат опит и множество специализации в чужбина.

Има огромна нужда от заведение, където хората да получават комплексно обслужване при заболявания на ходилото, независимо дали са вродени или получени след травми, заявиха медиците.

Как се лекуват „кокалчета“ на стъпалото?

Оперират кокалчета на стъпалото по нов метод

Foot Clinic операция на кокалчета на ходилотоПриоритет за екипа на Foot Clinic е индивидуалната грижа, какъвто е подходът към пациентите в цялата болница, заявиха двамата лекари. В клиниката те правят операции на Халукс Валгус, извършвани по метод, който във висок процент гарантира запазване на резултата след операцията. „Лекуваме заболявания по цялото ходило, като отстраняваме деформациите на няколко или всички пръсти наведнъж, посочи д-р Стаматов. – При операцията използваме комбинация от методи, които гарантират минимален риск от рецидив и максимална корекция.“

В клиниката се поставят филъри в ходилото за облекчаване на болката и дискомфорта, както и ботокс за лечение на хиперхидроза (б.а.-обилно изпотяване). Това са последните иновации, които успешно се прилагат от екипа на Foot Clinic. Двамата специалисти провеждат успешно лечение и на вродени или придобити заболявания при деца.

В клиниката е привлечен висококвалифициран персонал, който осигурява 24-часово медицинско обслужване и прави престоя на пациентите уютен и спокоен. Болните получават комплексна грижа и всичко необходимо за операцията и следоперативния период. За да създадем обстановка, близка до тази в европейските клиники, дори сме заредили с цветни бинтове, казаха травматолозите. Клиниката разполага с VIP стаи с кухненски бокс, баня и тоалетна и специални стаи за малки пациенти и техните родители.

Видовете плоскостъпие и проблемите, които създават

Д-р Йовко Червенков е първият ортопед-травматолог, завършил двата най-престижни курса  за Trauma Surgery в Давос, Швейцария. Започва специализацията си във ВМА – София, където има честта да работи с екипа на проф. Йотов и доц.Златев. Притежава сертификати за ходилна хирургия и хирургия на глезен от обучения в Европа.

Д-р Димитър Стаматов е специалист в сферата ортопедията и травматологията, с интерес към заболяванията на ходилото и глезена, както и естетичната корекция на деформитетите на долния крайник. Специализира в Salisbury hospital Brighton and Sussex university hospital, Великобритания, след което се връща в родината си, за да помага на хората и да прилага натрупаните знания. Посетил е редица курсове и симпозиуми в страната и чужбина, свързани със заболяванията на ходилото и глезена.

Редактор Ина Димитрова

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -