Роди се бебе с две глави в Индия

PRINT

Бебе с две глави се роди в Индия. Майката била твърде бедна, за да отиде на преглед с ултразвук по време на бременността, пише в. „Дейли мейл“. 28-годишната Урмила Шарма даде живот на странен вид сиамски близнаци в болницата Кигнус Хинду Хоспитал в град Сонипат, Северна Индия преди два дни. Снимката е предоставена от болницата.

Бебето, родено със секцио има две глави, два врата и два гръбначни стълба, но само едно тяло. То е момиче и се намира под интензивно наблюдение в отделението за недоносени. Лекарите обаче се опасяват, че шансовете му за оцеляване са нищожни. Изданието цитира д-р Шикха Малик, изродил бебето, който казва, че семейството е в голям стрес и се нуждае от психологическа подкрепа. Те имат още едно дете – по-голяма дъщеря.

Урмила и 32-годишният й съпруг били твърде бедни, за да си позволят ехографския преглед, затова усложненията по време на бременността останали незабелязани. Двуглавото бебе било открито едва две седмици преди термина за раждане в болницата, но вече било твърде късно да се направи нещо. Сега то се роди и ние ще направим всичко по силите си, за да спасим момиченцето, но за операции ще мислим едва когато състоянието й се стабилизира, коментира д-р Малик. Сиамските близнаци имат дисефалик парапагус (dicephalic parapagus) – изключително рядка форма на срастване. Тъй като те споделят общо тяло, не е възможно да бъдат разделени.

Историята познава и други подобни случаи на близнаци, които делят едно тяло. Само в 4 от тях обаче те оцелели. Едни от най-известните са близнаците Хензел – Абигейл и Британи от Минесота, САЩ (на снимката вдясно). Те дори имали собствено риалити по телевизията, в което разказвали особеностите на всекидневието си.

[Общо: 2    Средно: 2.5/5]
Роди се бебе с две глави в Индия беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *