събота, 13 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРоди се бебе с две глави в Индия

Роди се бебе с две глави в Индия

Бебе с две глави се роди в Индия. Майката била твърде бедна, за да отиде на преглед с ултразвук по време на бременността, пише в. „Дейли мейл“. 28-годишната Урмила Шарма даде живот на странен вид сиамски близнаци в болницата Кигнус Хинду Хоспитал в град Сонипат, Северна Индия преди два дни. Снимката е предоставена от болницата.

Бебето, родено със секцио има две глави, два врата и два гръбначни стълба, но само едно тяло. То е момиче и се намира под интензивно наблюдение в отделението за недоносени. Лекарите обаче се опасяват, че шансовете му за оцеляване са нищожни. Изданието цитира д-р Шикха Малик, изродил бебето, който казва, че семейството е в голям стрес и се нуждае от психологическа подкрепа. Те имат още едно дете – по-голяма дъщеря.

Урмила и 32-годишният й съпруг били твърде бедни, за да си позволят ехографския преглед, затова усложненията по време на бременността останали незабелязани. Двуглавото бебе било открито едва две седмици преди термина за раждане в болницата, но вече било твърде късно да се направи нещо. Сега то се роди и ние ще направим всичко по силите си, за да спасим момиченцето, но за операции ще мислим едва когато състоянието й се стабилизира, коментира д-р Малик. Сиамските близнаци имат дисефалик парапагус (dicephalic parapagus) – изключително рядка форма на срастване. Тъй като те споделят общо тяло, не е възможно да бъдат разделени.

Историята познава и други подобни случаи на близнаци, които делят едно тяло. Само в 4 от тях обаче те оцелели. Едни от най-известните са близнаците Хензел – Абигейл и Британи от Минесота, САЩ (на снимката вдясно). Те дори имали собствено риалити по телевизията, в което разказвали особеностите на всекидневието си.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -